Nils Lindberg: A Christmas Cantata

Tyska St:a Gertruds kyrkan / Gamla Stan
10:e och 11:e december

https://kulturbiljetter.se/evenemang/5953/nils-lindberg-a-christmas-cantata

Ett underbart tillfälle att fira adventstiden med jazziga klanger sammanvävd med eftertanke och glädje. A Christmas Cantata av Nils Lindberg  blandar engelska carols, svenska jul- och dalakoraler och de mest kända texterna ur julevangeliet och gammaltestamentliga profetior. Musiken är både tilltalande och lättlyssnat och har ändå en djup och gedigen kvalité, ett fint exempel för ett möte mellan jazz och svensk körtradition. Absolut värd att komma och lyssna. 

A fantastic opportunity to celebrate  the Advent and Christmas season in a swinging, thoughtful and cheerful way.  “A Christmas Cantata” combines English carols, Swedish folk songs and chorales from Dalarna with the most famous texts from the Christmas Gospel in a particularly charming way. The music is both catchy and of an exquisite quality, a fine example of the combination of Swedish choral tradition and jazz. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *